Atatürk Üniversitesi Araştırma Üniversitesi

Kayıt Bilgi Rehberi

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kayıtları

2024-2025 Eğitim-öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı ile Üniversitemiz bünyesinde yer alan;

1- Açıköğretim ve Uzaktan eğitim Programlarına yerleşen öğrencilerimiz, kayıtlarıyla ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirler.

2- Örgün, II. Öğretim veya Uzaktan Eğitim programlarına yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri  ….. 2024 – ….. 2024 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacaktır. E- Devletten kayıt yapan öğrencilerden herhangi bir belge istenmeyecektir.

3- e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini yapmayan veya yapamayan adaylar, kayıt işlemlerini ….. 2024 – ….. 2024  tarihleri arasında  Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden  elektronik olarak kayıtlarını yapabileceklerdir.

4- 2024-2025  eğitim-öğretim yılı öğrenci katkı payları ve öğrenim ücreti miktarları için lütfen tıklayınız.

5-  Örgün eğitime yerleşen ve kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin İntibak işlemleri için daha önceki okumuş oldukları önlisans/Lisans programlarının transkiript belgeleri ile ders içeriklerini  Fakülte Dekanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir.

7 – YÖK Yürütme Kurulu’nun …………… tarihli toplantısında alınan karara bağlı olarak, 2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yüksek öğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2024-2025 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar 2024 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir. Konu ile ilgili yazıya ulaşmak için lütfen tıklayınız.